dimecres, 17 de juny del 2009

COM RECUPERAR SOCIALS DE PRIMER D'ESO

Per recuperar socials de primer d'ESO has de triar una obra d'art (escultur Oarquitectura) dels temes 10 i 11 i seguint el següent guió, comentar-la:

I. Introducció.

En primer lloc, s’ha de definir l’objecte o obra d’art explicant de quin tipus de manifestació artística tractem (arquitectura, escultura, pintura, etc.), així com l’època i la cronologia del treball, els aspectes tècnics i els noms dels autors.

II. Descripció o anàlisi formal.

Tot utilitzant un llenguatge o vocabulari adient, s’ha de descriure allò que tenim al davant analitzant els aspectes formals de l’obra, tot seguint un ordre expositiu, per tractar d’aconseguir la màxima precisió.

III. Interpretació o contextualització.

Relacionar l’obra amb l’estil en el que l’hem situada, anomenant les principals característiques de la mateixa i l’època en que fou realitzada, és a dir, la contextualització històrica. També s’hi poden, si s’escau, esmentar les dades de l’autor i d’altres que es consideren d’interés com ara, per exemple, si es tracta d’una obra d’art que ha estat exposada, on es troba actualment (museu, col•lecció particular, etc.) i d’altres qüestions anecdòtiques.

IV. La conclusió.

De manera molt breu, s’ha de destacar l’aspecte del comentari o de l’obra que es considera més rellevant, tot afegint una opinió personal.

Un guardeu en un arxiu de word i l'envieu per correu electrònic a la següent adreça:

informesgeografia@gmail.com